Un cor ingeresc

joi, 8 aprilie 2010

Pastele

vineri, 2 aprilie 2010

Sarbatoarea Pastelor,


ce reprezinta pentru tine aceasta sarbatoare?

Pentru majoritatea inseamna oua rosii, cozonac, prajituri, curatenie, mancare, mers la udat sau primit de udatori...dar in spate la toate astea se ascunde ceva mult mai important. Ma intreb oare cati sunt constienti de adevarata semnificatie. Multi stiu ca de Paste Isus a murit si a inviat, dar oare ce inteleg ei din asta..?
Oare stiu ei ce reprezenta Pastele inainte ca Isus sa moara pentru noi? oare stiu ei ca oamenii sacrificau miei pentru ca pacatele lor sa fie iertate? mii de miei erau sacrificati in timp de 2 zile avand doar cate 2 ore pe zi pentru a face asta. Isi tineau mieii 5 zile cu ei, ii hraneau si ii ingrijeau iar apoi ii sacrificau. In acelasi timp cand unii sacrificau miei a mai fost sacrificat cineva pentru noi, cineva care sa poata lua toate pacatele noastre asupra Lui si sa fie sterse, cineva care a schimbat semnificatia pastelor din acel moment. Te-ai gandit macar o clipa ca cel care L-a rastignit ai fost Tu? Eu cred ca nu ne gandim prea mult la asta, altfel nu-mi explic de ce continuam sa Il suparam zi de zi, cu fiecare rautate a ta e ca si cum L-ai rastigni din nou, dar nu ai fost tu cel de pe cruce..ce-ti pasa tie, nu? dar daca ai fi fost tu cel care ai fi murit pentru cineva drag tie, oare nu te-ar durea sa vezi ca acea persoana a uitat de tine, a uitat pentru ce ai murit tu, care uita de tine si zi de zi continua sa te supere, ca si cum ceea ce ai facut tu pentru el/ea a fost uitat, a fost in zadar.
Dupa 3 zile Isus a inviat.
Ce ar fi daca macar pentru o zi te-ai gandi la toate astea? nu cred ca am pati nimic, nu ar disparea pamantul de sub picioarele noastre daca am incerca sa fim mai buni, ci cred ca am face pe cineva mai fericit :)
Ce va doresc eu voua de aceasta mare Sarbatoare e sa va ganditi mai mult la adevarata semnificatie a sarbatorii, sa fiti mai buni, mai iubitori, mai darnici si cu sufletul impacat.


Am avut onoarea de a fi rascumparati, nu o meritam niciunul din noi si totusi am primit-o, si asta pentru ca suntem iubiti. Iubiti si voi, nu va costa nimic.


Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

Hristos a Inviat!
Un produs Blogger.